Recente Posts
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Tags

Alles wat je wilt weten over suiker


Dat suiker niet goed voor je is, weet je inmiddels wel. Maar hoe zit het met andere 'gezonde'zoetstoffen zoals honing en kokosbloesemsuiker? Is alle suiker hetzelfde? Lees snel verder..

Wat is suiker eigenlijk?

Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Daarnaast zitten er suikers in melk (lactose). Van de suikerbiet wordt de witte kristalsuiker gemaakt.

Suiker valt onder de groep koolhydraten en kan uit 1 of meer suikermoleculen bestaan die je sachariden noemt. Je kunt je deze sachariden een beetje voorstellen als kralen aan een ketting. Monosachariden bestaan uit 1 sacharide of 1 kraal, zo zijn fructose, galactose (melksuiker) en glucose allemaal monosachariden. Lactose, maltos