Recente Posts
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Tags

Ontspannen?zo werkt dat


Als je ontspannen bent zit je over het algemeen lekker in je vel. Je hebt overzicht, je voelt dat je de dingen aankan en heb ruimte om te genieten van wat je aan het doen bent. Ontspannen zijn is als zitten aan een prachtig, mooi, kalm bergmeer. De zon weerspiegelt in het water, je hoort het kabbelen van het water, de wind waait met een zacht briesje door je haar en de vogels fluiten.

Stress aan de andere kant geeft een heel ander gevoel, je vel zit als het ware strak om je heen, je bent gehaast, wilt ergens anders zijn dan je nu bent en genieten en bewust bezig zijn met wat je aan het doen bent is al het laatste waar je aan denkt. Het stormt bij het bergmeer, het water is troebel, het is guur en koud en de wind trekt aan alle kanten aan je aan. Het enige wat je kan denken is wegwezen hier.

Natuurlijk is het niet mogelijk om bij wijze van spreken altijd maar vredig aan het bergmeer te zitten, dan zou er niets meer uit je handen komen. Een beetje stress heb je nodig om je alert en nieuwsgierig te houden en telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar dagelijks stress ervaren is ontzettend vervelend; het maakt je geïrriteerd, vergeetachtig, moe en kortaf.


<