Recente Posts
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Tags

Recept Lijnzaadbrood


Lijnzaden zijn rijk aan vezels en slijmstoffen en daarom een weldaad voor je stoelgang. Daarnaast bevatten ze fyto-oestrogenen in de vorm van lignanen. Lijnzaden kun je door de yoghurt doen of over je salade strooien. En je kunt er dus ook heel makkelijk een lekker brood van maken. Dit lijnzaadbrood is laag in koolhydraten en door de vezels erg vullend, het laat zich ook prima invriezen. Let op: eet niet meer dan 1 sneetje van dit brood per dag, alhoewel lijnzaad gezond is, is een inname van meer dan 40 gram per dag sterk af te raden.

Benodigdheden voor het lijnzaadbrood (circa 6 porties)

Bereidingstijd: 25 minuten


· 150 gram heel lijnzaad (Belangrijk: gebruik geen gebroken lijnzaad, maar maal zelf het lijnzaad met een keukenmachine of koffiemolentje fijn tot meel)

· Halve theelepel bakpoeder

· Snufje Herbamare

· 2 eetlepel Italiaanse kruiden

· 3 geklutste eieren

· 50 ml water

· Kleine scheutje appelazijn

· Halve eetlepel honing


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten goed en laat het deeg even 2 minuutjes rusten terwijl je bakpapier op de bakplaat legt. Spreid vervolgens het deeg in een rechthoek uit van ongeveer 2 centimeter dik. Bak het brood in 20 minuten af en laat volledig afkoelen. Snijd het brood in kleine stukken en dan doormidden, beleg dik met de tonijnsalade. Het resterende brood kun je invriezen en later gebruiken.


#lijnzaadbrood#lowcarb#vezels#krachtvoervoorvrouwen

Geef je lichaam en uiterlijk een natuurlijke boost!